Sotsiaalmeedias on hakanud levima siivutu päevitamistrend (1)

PM Tervis
Copy
Uus päevitamistrend jätab eksperdid nõutuks.
Uus päevitamistrend jätab eksperdid nõutuks. Foto: Antonio Guillen Fernández/PantherMedia / Scanpix

Päikesevalgus on inimese tervisele väga oluline – inimorganism vajab toimimiseks D-vitamiini ja endokriinsüsteem piisavas koguses päevavalgust. Mitmete suunamudijate sõnul on aga kõige parem viis päikest võtta jalad laiali.

Sotsiaalmeedias on hakanud levima trend päevitada oma taguotsa. Trendi järgijate sõnul saab keha tagumiku kaudu 30 sekundi vältel oluliselt rohkem energiat ja D-vitamiini kui muul moel. Lisaks aitab päraku päevitamine väidetavalt hoida head hügieeni ning vabaneda bakteritest.

Samuti väidetakse, et taguotsa päevitamine võib aidata reguleerida hormoone ning parandada une kvaliteeti. Päraku-päevitamise trendist on osa võtnud ka kuulsused – näiteks väidab Shailene Woodley 2014. aastal antud intervjuus, et sel moel päevitamine aitab leevendada suguelundkonna seenhaiguseid ja leevendab ärritust. 

Arstide sõnul puudub trendil igasugune teaduslik alus ning ei ole tõenäoline, et tagumiku päevitamine teistest piirkondadest kuidagi erineb. Pigem võib see olla ohtlikum, sest suguelundkonna ja päraku piirkonna õrn nahk võib olla päikesekiirguse suhtes tundlikum.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles