Viltu läinud narkoos: naine jäi operatsiooni ajaks ärkvele

PM Tervis
Copy
Naine karjatas esimese sisselõike peale, aga sellele ei pööratud tähelepanu ja jätkati.
Naine karjatas esimese sisselõike peale, aga sellele ei pööratud tähelepanu ja jätkati. Foto: Shutterstock

Patsient väidab, et tal on korduvad õudusunenäod, kus ta tunneb oma naha lahti lõikamist, nii nagu ta koges operatsioonil, milleks talle ei tehtud korralikku anesteesiat.

Anonüümseks jääda soovinud naise sõnul tundis ta kohe nabasse tehtud sisselõiget, mille peale röögatas, aga keegi ei pööranud sellele tähelepanu, kuna tal oli ees karjet summutav hapnikumask, vahendab BBC. «Nüüd on mul õudusunenäod, mis on kohutavad,» sõnas naine. «Näen pidevalt unes, kuidas leban operatsioonilaual ja karjun, mu ümber on palju inimesi ja keegi ei aita mind. Enda hinnangul ärkan umbes kolm korda nädalas higistades ja tunnen pärast seda tohutut hirmu.»

Naise juristi sõnul oli kirurg üllatunud, et naisele tehti günekoloogiliseks operatsiooniks üldnarkoosi asemel spinaalne anesteesia. Sellele vaatamata otsustas ta protseduuriga jätkata.

Inglismaal asuva Yeovil haigla teadaandes öeldakse, et meditsiiniasutuses tehakse aastas rohkem kui 15 000 operatsiooni ja juhtumi taga on puudulikuks jäänud kommunikatsioon. Haigla esindajad on tõdenud, et kui naise ärkvelolek ja valu tulid ilmseks, oleksid meditsiinitöötajad pidanud talle seejärel tegema üldnarkoosi. Haigla on edastanud kannatanule vabanduse, kuid kompensatsiooni osas pole veel lahenduseni jõutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles