Apteekide ühendus: tuleb ületada proviisorkonnas tekkinud lõhe

PM Tervis
Copy
Mis saab apteegireformist?
Mis saab apteegireformist? Foto: Shutterstock

Eesti Apteekide Ühendus (EAÜ) loodab, et koalitsioonierakondade poolt sisse antud eelnõu aitab ära hoida apteekide mass-sulgemise paari kuu pärast.

Konkreetne eelnõu ei lähtu EAÜ hinnangul nende poolt pakutud kompromisslahendusest, mis tagaks apteegituru tasakaalustatud arengu, kuid eelnõu vastuvõtmisel kaob vähemalt risk umbes 300 apteegi sundsulgemiseks paari kuu pärast.

«Maailma kogemus näitab, et liberaalse turuga kaasneb rida probleeme, milleks tuleb valmis olla. Küll aga on eelnõu konkreetne samm selleks, et ära hoida apteekide kinni minemist,» kommenteeris EAÜ juht Timo Danilov.

Danilov nentis, et EAÜ esimene eelistus oleks olnud Proviisorite Kojale pakutud kompromissettepanek, mis oleks taganud proviisorapteekide eelisarengu ja orgaanilise ülemineku aja jooksul proviisorapteekide süsteemile.

«Samuti on tähtis ületada proviisorkonnas tekkinud lõhe ning tagada apteekritele töörahu. EAÜ poolt teeme kõik selleks, et apteegid pakuksid inimestele jätkuvalt kvaliteetset teenust ning patsientide rahulolu oleks vähemalt sama kõrgel tasemel kui siiani,» selgitas EAÜ juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles