Vähihaige poja tilgutikotti väljaheidet süstinud ema mõisteti vangi (2)

PM Tervis
Copy
Ema hoidis haiglas oma väljaheidet kinkekotis kraanikausil. Foto on illustratiivne.
Ema hoidis haiglas oma väljaheidet kinkekotis kraanikausil. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ameeriklanna Tiffany Alberts, keda süüdistatakse fekaalide süstimises 15-aastase poja tilgutikotti, mõisteti seitsmeks aastaks vangi.

Pärast vanglakaristuse kandmist veedab naine veel viis aastat katseajal. Alberts mõisteti süüdi kuues kallaletungis ja hooletuses poja vastu, kuid mitte mõrvakatses, vahendab CNN.

Indiana osariigis elav Tiffany Alberts arreteeriti ja talle esitati süüdistus 2016. aastal pärast seda, kui ta süstis oma poja tilgutikotti väljaheiteid, mil poiss viibis Indianapolis Riley lastehaiglas vähiravil. Maakonna ülemkohtu dokumentides seisab, et ema seadis poja teadlikult olukorda, mis ohustas elu või tervist. Alberts ütles, et tema tegevuse eesmärk oli saada poeg intensiivraviosakonnast teise Riley haigla osakonda, kus ta uskus olevat parema ravi.

Poiss oli 2016. aasta augusti algusest saanud haiglas leukeemiaravi. Ta kirjutati haiglast välja ja paar päeva hiljem septembri alguses pidi sinna naasma palaviku, kõhulahtisuse ja oksendamise tekkimisel.

Poisi vereanalüüsist tuvastati mikroorganisme, mida tavaliselt leidub fekaalides, ja mis tekitavad bakteriaalset infektsiooni ja sepsist. Ulatuslik meditsiiniline ülevaatus ei suutnud selgitada nende sattumist poisi organismi.

Kahtlustades, et keegi võib saastada patsiendi tilgutit, asusid haigla töötajad videovalve abil jälgima teismelise tuba. Nad märkasid, et ema süstib sinna midagi.

Ametivõimude sõnul ütles Alberts uurijatele esialgu, et ta süstis tilgutikotti vett, et selles sisalduvat «lahjendada, kuna pojale antud ravim põletas». Hiljem tunnistas naine, et süstis pojale oma väljaheiteid, mida hoidis kinkekotis poja haiglatoa valamu peal.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles