Kasvajatega kaetud mees: mind koheldakse hullemini kui hulkuvat räpast looma (1)

PM Tervis
Copy
Diwakar Bisoye tõdeb, et haiguse tõttu saadavad teda argiselt pilked.
Diwakar Bisoye tõdeb, et haiguse tõttu saadavad teda argiselt pilked. Foto: Durgesh Kumar / SWNS/Durgesh Kumar / SWNS

Ida-Indias Odishas elav endine talunik Diwakar Bisoye (65), kes on pealaest jalatallani kaetud kasvajatega, väidab, et teda «koheldakse halvemini kui räpast hulkuvat looma». Talle valmistab ka vaeva jala küljes rippuv 25 kilo kaaluv hiidkasvaja.

Bisoyet kutsutakse «mullinahaga» meheks. Tema nahale hakkasid mullikesi meenutavad kasvajad tekkima 15 aasta eest ja need vallutasid vaid mõne kuuga tema keha, vahendab Metro. Kasvajate tekke põhjus on geneetiline ja teadaolevalt on need healoomulised, ehkki neist mõne vähiks muutumine pole välistatud.

Bisoye sooviks meeleheitlikult seisundit ravida. Selle tõttu on ta kaotanud töö ja kodu, kuna teda ei soovita oma valdustesse.

«Inimesed naeruvääristavad ja mõnitavad mind ka otse näkku,» kurtis Bisoye. «Nad jõllitavad ja väldivad mind. Enamik käitub minu läheduses väga kummaliselt. Kellelegi ei meeldi mind vaadata ega viibida mu läheduses,» tõdes mees. «Inimesed kardavad, et nakatan kõike.» Geneetiline haigus pole tegelikult nakkav ka puudutamisel.

Plastika- ja rekonstrueeriva kirurgia professor Subramania Lyerkommenteerib, et tegu on neurofibromatoosi juhtumiga, mis tähendab, et kasvajad tekivad närvilõpmete ümber. «See on pärilik geneetiline haigus ja sellel pole praegu ravi. Ainus lahendus on kõige häirivamate kasvajate kirurgiline eemaldamine.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles