Hiinas nõudis linnugripp pärast 1,5-aastast vaheaega taas inimelu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised 21.detsembril Hong Kongis surnud linde kottidesse panemas. Hongis hukati 17 000 kana ja keelustati eluslindude import pärast seda, kui kolme kana H5N1 test osutus positiivseks.
Töölised 21.detsembril Hong Kongis surnud linde kottidesse panemas. Hongis hukati 17 000 kana ja keelustati eluslindude import pärast seda, kui kolme kana H5N1 test osutus positiivseks. Foto: SCANPIX

Hiinas suri pärast 18-kuulist vaheaega jälle inimene linnugrippi, vahendab lenta.ru

Arstide kinnitusel ei olnud ohver viimase paari kuu jooksul lindudega kokku puutunud. Seni olid kõik inimeste H5N1 viirusega nakatumised olnud juhtumid, mil inimene nakatus pärast haigete lindudega kokkupuutumist.

39-aastane bussijuht suri kopsupõletiku ja mitmete gripi tüsistustena tekkinud mitmete siseorganite kahjustuste koosmõju tulemusena.

Reuters kirjutab Hiina ajalehele Southern Daily viidates, et enne surma puutus ohver kokku vähemalt 120 inimesega. Seni ei ole neist ükski haigestunud.

Alates 2003. aastast on H5N1 nõudnud 335 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles