Kõige levinumad vead, mida tehakse intiimpiirkonna hooldamisel

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Õige intiimhügieeniga on võimaik vältida ebameeldivaid põletikke, tupeseent ja nahaärritust. Selleks tuleb intiimpiirkonda õigesti hooldada nii igapäevaselt kui ka seksuaalvahekorra eel ja järel. Eksperdid reastasid kõige levinumad vead, mida intiimpiirkonna hooldamisel tehakse.

  1. Menstruaalanumat tuleb puhastada õigesti ja sobivate vahenditega, et vältida nahaärritust, infektsioone ja põletikke. Anumat ei tohi puhastada õli baasil valmistatud seepidega, sest see kahjustab aja pikku silikooni. Samuti peaks vältima lõhnastatud seepe või pesugeele, sest need põhjustavad limaskesta ärritust.
  2. Vahetult pärast seksuaalvahekorda tuleb intiimpiirkonda pesta, et vältida infektsioone või intiimpiirkonna ärritust. Kui duši alla pole kohe võimalik minna, sobivad puhastamiseks ka lõhnavabad niisked intiimsalvrätid.
  3. Üks kõige levinum harjumus, mis suurendab oluliselt põletike riski, on liiga liibuvate pükste ja aluspesu kandmine. Sünteetilised materjalid, mis ei lase nahal hingata, suurendavad samuti põletiku riski. Seepärast tuleks pärast trenni higised riided kohe seljast võtta ning vältida sünteetilisest materjalist pesu.
  4. Tampoone ja hügieenisidemeid ei tohiks hoida vannitoas, sest need imavad sealses niiskes keskkonnas endasse niiskust ning see loob ideaalse keskkonna bakteritele. Tampoonid võivad «halvaks minna» ja neid tuleks hoida kuivas kohas.
  5. Intiimpiirkonda ei tohi pesta seebi, tavalise dušigeeli ega tugevalt lõhnavate pesemisvahenditega, sest need põhjustavad limaskestal ärritust, sügelust ja valu. Samuti tuleb vältida antiseptilisi tooteid, sest need hävitavad intiimpiirkonna limaskestal leiduvad head bakterid. Intiimpiirkonda võiks pesta kord päevas.
  6. Seksuaalvahekorra ajal puutub intiimpiirkonna limaskest kokku bakteritega, mis võivad häirida piirkonna loomulikku pH taset. Enne vahekorda astumist peavad mõlemad partnerid käsi pesema, sest kätel leidub tuhandeid baktereid, mis võivad limaskestale sattudes põhjustada nakkuse, põletiku või seenhaiguse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles