Loe, mida loomingulist tehakse lähedaste tuhaga

PM Tervis
Copy
Kui oleksid vinüülplaat, mis kostuks sinu pealt?
Kui oleksid vinüülplaat, mis kostuks sinu pealt? Foto: Liis Treimann

Armastatud inimese tuhale leitakse üha tähendusrikkamaid kasutusviise, vahendab CNN. Millised on uuemad igavikustamise trendid?

Mälestustätoveeringud on kasvav trend – tattookunstnikud segavad tuha tindiga ja loovad lähedase nahale kestvad mälestusmärgised. Samuti võib tuha segada värviga ja igavikustada seinale riputatava portreena.

Tuhka saab mugavalt ka endaga kaasas kanda – see suletakse väikestesse anumatesse ja muudetakse kaelakeeks. Selle võib ümbritseda ka kodus või erilises paigas klaasist mälestusmärgiga.

Mõne inimese tuhk on suletud ka kaisukarusse või kallistatavasse kujusse.

Muusikaarmastajatel on võimalik kätkeda tuhk vinüülplaati, mida kuulata terve perega. Üks Suurbritannia ettevõte pakub nimelt säärast teenust – isikliku sõnumi, testamendi või armastatud muusika saab salvestada juba ammu enne saatusesõrme mängu tulemist. Muusikaks muudetud maist keha saab nii inimestele kuulata lasta juba matustel.

Tuha saab lasta ka vastu taevast – sõna otseses mõttes. USA-s Kansases elav pereisa kogus igal aastal raha, et korraldada kohalikele 4. juulil iseseisvuspäeva puhul ilutulestik. Kui ta suri, ei olnud kedagi, kes traditsiooni jätkaks. Küll aga otsustas pere veelkord austada tavasid ja lasi perepea tuha koos ilutulestikuga ehataevasse.

Sarja Star Trek näitleja James Doohani osa tuhast rändas rahvusvahelisse kosmosejaama. Suurte summade eest saab eluajal seriaalinäitlejaks hakkamata samuti tuha Maalt minema toimetada. CNN kirjutab, et üks matuseteenuse pakkuja väidab, et nende raketid on tõelised ja lennutavad 5000 euro eest tuha orbiidile ja 11 300 euro eest isegi Kuule. Kui tahad tuhaks saanuna kosmoses lihtsalt Maale ringi peale teha ja siis tagasi koduplaneedile maanduda, läheb see maksma täiendavalt 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles