/nginx/o/2020/01/28/12899705t1h0e08.jpg)
Sinised, mustad, tumepunased ja lillad puu- ja juurviljad sisaldavad suures koguses antotsüaani ehk antioksüdanti, mis aitab vähendada kolesterooli sisaldust, kaitsta silmi, võidelda oksüdatiivse stressiga ning ennetada südamehaigusi ja vähki.
Sinised, mustad, tumepunased ja lillad puu- ja juurviljad sisaldavad suures koguses antotsüaani ehk antioksüdanti, mis aitab vähendada kolesterooli sisaldust, kaitsta silmi, võidelda oksüdatiivse stressiga ning ennetada südamehaigusi ja vähki.
Traditsioonilises Hiina meditsiinis usuti, et lillades toonides puu- ja juurviljad aitavad kehast väljutada mürkaineid ning nüüdseks on mitmest teadusuuringust selgunud, et see on tõsi. Teadlased reastasid neli puu- ja juurvilja, mis sisaldavad suures koguses antotsüaani ning mida võiks regulaarselt tarbida.