Mees sattus küünte närimise tõttu haiglasse

PM Tervis
Copy
Küünte närimisega võib sattuda haiglasse.
Küünte närimisega võib sattuda haiglasse. Foto: Shutterstock

Šoti naine jagas sotsiaalmeedias häirivaid pilte oma sõbrast, kes sattus küünte närimise tõttu haiglasse. Arstid hoiatavad, et küünte närimisel võivad tekkida nahakahjustused ja infektsioonid, mis võivad levida kogu organismi.

Anonüümseks jääda soovinud mees toimetati Daily Maili andmetel Glasgow haiglasse erakorralisele operatsioonile, sest ta oli küüsi nii palju närinud, et sõrme oli tekkinud tõsine infektsioon. Mees oli käinud kahes apteegis ning küsinud nõu, kuidas oma paistes sõrme tohterdada. Apteegist sai ta magneesiumsulfaati, kuid sellest ei olnud abi ning olukord muutus hullemaks.

Haiglas avastasid arstid, et infektsioon oli kriitilisel piiril ning kui mees oleks haiglasse tulekuga kauem oodanud, oleks see levinud kogu kätte. Mehelt eemaldati sõrmeküüs täielikult ning arstid ei ole kindlad, kas see tagasi kasvab. 

Sõrmeküüs tuli täielikult eemaldada.
Sõrmeküüs tuli täielikult eemaldada. Foto: SWNS/SWNS/Scanpix
Mees soovitab pärast läbielamisi kõigil küünte närimisest loobuda.
Mees soovitab pärast läbielamisi kõigil küünte närimisest loobuda. Foto: SWNS/SWNS/Scanpix

Arstide sõnul on küünte närimisest või kiskumisest tekkinud nahavigastused väga sagedased ning kuna kätele satub päeva jooksul kokku väga suur hulk baktereid, võib tekkida infektsioon. Ravimata infektsioon võib levida ülejäänud organismi ja seada ohtu inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles