Hiinas puhkes veel teine tappev haigus, mis võib levida ka inimestele (1)

PM Tervis
Copy
Sel aastal on esinenud linnugripi juhtumeid ka juba Euroopas. Haiguse puhkemisel kehtestatakse karantiin ning kõik haiged ja kahtlased linnud hävitatakse. Pildil partide gaasikambris hukkamine Prantsusmaal.
Sel aastal on esinenud linnugripi juhtumeid ka juba Euroopas. Haiguse puhkemisel kehtestatakse karantiin ning kõik haiged ja kahtlased linnud hävitatakse. Pildil partide gaasikambris hukkamine Prantsusmaal. Foto: BOB EDME/AP/SCANPIX

Hiinas on tapnud linnugripi tüve H5N1 puhang juba 4500 kana – haigus võib levida ka inimestele.

Haiguspuhangust teatati algselt Shaoyangi linnas asuvas farmis, Wuhani koroonaviiruse epitsentrist 500 kilomeetrit lõuna pool, vahendab Daily Mail.

Reutersi teate kohaselt on Hiina võimud puhangu tagajärjel surmanud 17 828 kodulindu.

Farm on suletud ja steriliseeritud. Linnugripi tüvi H5N1 on klassifitseeritud väga patogeenseks haiguseks surnud lindude arvu tõttu.

Ehkki haigus ei nakata inimesi kergesti ja see pole seni teadaolevalt inimkontakti kaudu levinud, on sellesse aastate jooksul mitmed surnud.

Kui inimesed haigusega nakatuvad, on Maailma terviseorganisatsiooni andmetel suremus umbes 60 protsenti.

Inimesed võivad haiguse saada, puutudes kokku nakatunud elusate või surnud lindudega või viibides H5N1ga saastunud keskkonnas. Maailma terviseorganisatsiooni andmeil oleks põhjust muretsemiseks, kui viirus muteeruks ja võimaldaks selle edasi kandumist inimeste vahel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles