Galerii ⟩ Tallinnas avatud inimkehade näitusel Body Worlds näeb, kuidas mugav elu inimorganismi räsib (1)

PM Tervis
Copy

Täna avati T1 Mall of Tallinna kaubanduskeskuses inimkehade näitus Body Worlds, kus saab lähemalt tutvuda sellega, kuidas inimorganism toimib ning kuidas mõjutab inimene oma enda keha käekäiku.

Tegemist on ühe maailma edukaima rändnäitusega, mida on üle maailma kokku külastanud ligi 50 miljonit inimest. Näitus on külastanud üle 140 erineva linna ning Tallinnas saab seda külastada 10. maini T1 Mall of Tallinna keskuse teisel korrusel.

Kõik näituse eksponaadid on andnud nõusoleku ning annetanud oma kehad näituse tarbeks spetsiaalse doonorlusprogrammi kaudu, mille raames kohtusid doonorid korraldajatega, kes on end ka ise doonoritena kirja pannud.

Näituse loojateks on dr Angelina Whalley ja tema abikaasa dr Gunther von Hagens, kes soovivad näitusega tugevdada inimeste sidet oma kehadega ning innustada inimesi oma tervise eest paremini hoolt kandma. Korraldajate sõnul on näitus sobilik ja hariduslik ka lastele.

Näitusel saab näha, kuidas mõjutab inimorganismi suitsetamine, vähene füüsiline aktiivsus, liigsöömine ja vigastused. Samuti saab näha, kuidas reageerib keha eri sorti füüsilisele pingutusele, kuidas hoida aju noorena, kuidas toimub vananemisprotsess ning kuidas seda aeglustada.

Näituse korraldajate endi statistikast on selgunud, et näitusel on positiivne mõju inimeste tervisekäitumisele. Küsitluste põhjal langetas üheksa protsenti suitsetajatest pärast näituse külastamist otsuse suitsetamisest loobuda ning 25 protsenti seadis endale eesmärgiks olla füüsiliselt aktiivsem ning toituda tervislikumalt. 68 protsenti külastajatest oli pärast näituse külastamist motiveeritud enda eest paremini hoolt kandma.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles