Ripsmed ja kulmud kauniks ja tihedaks

, Apotheka Beauty ärijuht ja iluekspert
Copy
Foto: Unsplash

Ehkki moes on pikad kaardus ripsmed ning tihedad ja pigem laiemad kulmud, pole seda kõigile looduse poolt antud. Ka kunstripsmed ning agar kulmude kitkumine võivad olla omad tagajärjed jätnud. Kuidas saada oma ripsmed ja kulmud taas ilusaks ja tihedaks? 

Kunstripsmed – alates üksikutest oma ripsmeid pisut täiendavatest karvakestest kuni volüümikate ja raskete kunstripsmeteni on juba aastaid väga levinud, ent nende tagajärgedest silmade tervisele ja oma ripsmetele räägitakse minu arvates liiga vähe. Kunstripsmete vale hooldamine eesotsas ebapiisava puhastamisega viib tihti põletikeni, mille tulemusena ei pruugi enda ripsmetest kahjuks suurt midagi alles jääda. On kurb kuulda, kuidas noored neiud on juba sattunud nõiaringi, kus peavad paigaldama aina enam pikendusi, et neil üldse ripsmeid oleks – sest omad on kunstripsmete kandmise ning liimist tekkinud põletike tõttu niivõrd kahjustada saanud.

Seerumid oma ripsmetele

Nii ripsmete kui ka kulmude kasvu soodustamiseks leidub Apotheka Beauty’s ripsme- ja kulmuseerumeid. Seerumeid on kahte tüüpi: hooldavad ja kasvu soodustavad. Tooted on mugava aplikaatoriga ja ka pealekandmine on lihtne. Kel ripsmepikendused, peaksid jälgima, kas seerum sobib ripsmepikenduste korral kasutamiseks.

Hooldavad ripsme- ja kulmuseerumid on mõeldud igapäevaseks kasutuseks juhul, kui ripsmete ja kulmude kasv on aeglane või hõre, ripsmed kunstripsmete või mõne haiguse tagajärjel ära tulnud, rabedad või lühenenud.

Hooldavad ripsme- ja kulmuseerumid – näiteks Sesderma ripsme- ja kulmuseerum või Talika erinevad hooldusgeelid – on mõeldud karvade kasvufaasi pikendamiseks ja enneaegse väljalangemise ära hoidmiseks.

Hooldavate ripsme- ja kulmuseerumite pealekandmiseks tuleb nägu ja silmapiirkond puhastada, seejärel kanda ülemisele ripsmekaarele või kulmukarvade juurtele seerum ning lasta sel 1–2 minutit imenduda. Seda tuleks teha nii hommikul kui ka õhtul.

Ripsmete ja kulmude kasvu soodustavad seerumid on aga neile, kes ihaldavad pikki ja tihedaid ripsmeid ja kulme. Kasvu soodustavate toodete tulemust märkab juba 30-päevalise kasutamise järel, mil ripsmed muutuvad pikemaks, tihedamaks, tumedamaks ning on kaunilt ülespoole kooldunud. Tooted on supertõhusad, kuid nende eripäraks on see, et peale kasutamist efekt kaob. Et seda vältida, kasuta esimesel 30 päeval üks kord päevas igal õhtul või hommikul, pärast 30 päevast kasutamist võiks jätkata kasutamist harvem, 1–2 korda nädalas. Apotheka Beauty valikus on sellised tooted sünteetiliste lõhna- ja värvaineteta ega sisalda parabeene.

Toodetest tõstaksin esile eelkõige Placent Activ ja Maxeylash ripsmeseerumeid ning Maxeybrow kulmuseerumit.

Ole valiv ja õrn!

Oma silmade ja ripsmete eest tuleb hoolitseda igapäevaselt, olgu silmad värvitud või värvimata, pikendustega või ilma. Oluline on meeles pidada, et silma piirkond on õrn ja nahk seal õhem, mistõttu soovitan kindlasti investeerida kvaliteetsetesse toodetesse. Silmameigieemaldajast, seerumi, kreemi, ripsmetuši, pliiatsite, lainerite, lauvärvide, kulmuvärvide, koolutajate, pintslite ja pintsettideni välja – eelista kvaliteeti.

Õrn ent tõhus silmameigieemaldaja, mis samaaegselt ka ripsmeid hooldab, on näiteks Talika meigieemaldaja. See vedela geeli tekstuuriga toode sisaldab nii siidiproteiine kui ka rukkilille ekstrakti ning puhastab ja hooldab õrnu ripsmekarvu. Et mitte soodustada nahaärrituste ja kortsukeste teket, ei tohi silmaümbruse nahka kunagi tugevalt hõõruda, pigem tuleb meigi eemaldamisel vatipadi meigieemaldiga niisutada, see siis silmile asetada, mõni hetk hoida ja õrnalt eemaldada.

Teine põnev toode, mis toimetab nii silmaümbruse naha kui ka haprate ripsmetega, on Vichy Liftactiv seerum, mis sisaldab ramnoosi, keramiide, hüaluroonhappet ja teisi häid koostisaineid. See aitab silmaümbruse särama panna, kortsukesi siluda nahka pinguldada ning tugevdada ühtlasi ka ripsmeid.

Seerumite ja silmaümbruskreemide nahale kandmisel kehtib samuti hõõrumise keeld – õrn tupsutamine mõjub õhukesele nahale palju tervislikumalt. Ka seerumi ja kreemi kogustega ei maksa liialdada, pigem olgu neid mõõdukalt kui üleliia, sest limaskestale sattudes võib mis iganes toode nahaärritust tekitada.

Kulmuvärvidest soovitaksin näiteks 100% looduslikku Lily Lolo Eyebrow Duot, mis sisaldab ühte loomuliku tooni kulmuvärvi ja kulmukarva korrigeerivat naturaalset vaha, mis muudab stiilse ja veatu kulmujoone kujundamise erakordselt kergeks. Ka Dr. Hauschka lau- ja kulmuvärvipaletti kiidan väga – selle sametised matid toonid sobivad ideaalselt nii kulmuvärviks kui suitsusilma tegemiseks. Mineraalseid värvipigmente ja ravimtaimetõmmiseid sisaldava värvipaleti koostises olevad must tee ja siid hooldavad silmaümbruse õrna nahka. Lisaks on Dr. Hauschka silmameigitooted oftalmoloogiliselt testitud.

Kulmude kujundamisel on minu soosikud Elizabeth Ardeni kulmupliiats ja Bionike kulmulainerid, aga ka Idun Fiber kulmugeeli.

Kodune kujundamine ja värvimine

Kui oled otsustanud kulme ise kitkuda, siis eemalda karvakesi pigem vähem kui rohkem, sest need ei pruugi enam tagasi kasvada. Lopsakus on moes, kuid kuju andmine elementaarne. Profimad kiidavad It’s Skin kulmunuga, ilusale tulemusele aitavad kaasa ka Pretty Smooth plaastrid kulmude kujundamiseks ning igaühel peaksid alati käepärast olema ka ühed korralikud Baruffaldi sirge otsaga pintsetid.

Eriti andekad ilugurud saavad kodus hakkama ka ripsmete ja kulmude pikemaajalise värvimisega. Selleks soovitan koju varuda Apraise ripsme- ja kulmuvärvimiseks vajalikud tooted – lisaks ripsme- ja kulmuvärvile ka vaseliini, värvikinniti ja pintslid. Apraise aktiivsete koostisainetega värvid tagavad pikaajalise ja intensiivse värvitooni, sära ning parandavad seejuures silmnähtavalt ka ripsmete ja kulmude seisukorda. Värv on veekindel ning tänu kulumiskindlale valemile kestab kuni 8 nädalat. Kulmude värvimine on suhteliselt lihtne – sega kinniti sobivas toonis värviga värvisegamisnõus, kanna vaseliin vatitiku abil kulmuümbrusele, et värv nahale ei kinnituks ja pintselda värv pintsli või vatitku abil karvakestele. Siis hoia mõni minut ning eemalda veega niisutatud vatipadja abil.

Ripsmeid on iseendal veidi keerulisem värvida, kindlasti ei tohi mõlema silma ripsmeid endal ühekorraga värvida, sest nii võib kogu üritus õnnetult lõppeda. Kõige kindlam on seda teha koos sõbrannaga!

Copy
Tagasi üles