Suurbritannia ei kiirusta rinnaimplantaatide eemaldamisega

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naise, kes pole oma rinnaümbermõõduga rahul, lasevad neid suurendada.
Naise, kes pole oma rinnaümbermõõduga rahul, lasevad neid suurendada. Foto: SCANPIX

Suurbritannia ei kiirusta PIP rinnaimplantaatide eemaldamisega, kuna ootab sel nädalal ekspertide ülevaadet Prantsuse firma toodete turvalisuse kohta.


Briti valitsus jääb esialgu oma senise arvamuse juurde, et kõiki Poly Implant Prothese (PIP) implantaate pole vaja eemaldada, kuigi Prantsuse valitsus on seda nõudnud, vahendas ERR uudisteagentuuri Reuters.

Briti tervishoiuminister Andrew Lansley ütles, et ta on mures selle pärast, kui kvaliteetseid andmeid jagavad erakliinikud ja -tervishoiuteenuse pakkujad, kuid eksperdid peaksid andma oma hinnangu selle nädala lõpuks.

Seniste tõendite ja andmete põhjal on ekspertide arvamus endiselt see, et mingit põhjust kõikide rinnaimplantaatide eemaldamiseks ei ole, kuna ei ole avastatud probleeme, mis õigustaks operatsioonidega võetavaid riske, lisas ta.

«Ei ole mingeid tõendatud seoseid kasvajatega ja toksilisuse testid on näidanud, et implantaatide materjal ei ole mürgine,» lausus Lansley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles