VIDEO JA GALERII ⟩ Vaata, kuidas Tallinna Sadamas termokaamerat testitakse

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy

Täna tutvustati Tallinna Sadama A-terminalis uut termokaamerat, mis hakkab mõõtma saabuvate reisijate kehatemperatuuri.

Termokaamera on asetatud laevalt saabuvate reisijate vahetusse lähedusse ning skaneerib korraga kõikide saabuvate reisijate kehatemperatuure; selle juures on kuvarid, mis näitavad valveametnikule mõõdetavaid andmeid. Läheduses on ka Punase Risti Tervisenõustamise ala, kuhu saavad nõusoleku korral pöörduda inimesed, kelle kehatemperatuuriks mõõtis kaamera üle 38 kraadi. Inimene saab ka keelduda läbivaatusest.

Tervisenõustamise alal on spetsialistid, kes jagavad infot, kuidas tekkinud olukorras edasi käituda, jagavad võimalikule nakatunule maske, mõõdavad vajadusel uuesti kehatemperatuuri ning uurivad lisaks, kas inimesel esineb respiratoorseid häireid. Kui haige olukord on nähtavalt kriitiline, saadetakse ta kiirabisse.

Samal põhimõttel töötavad termokaamerad paigutatakse ka Tallinna Lennujaama. Inimesed, kes on tulnud riskipiirkondadest või puutunud kokku haigetega on võimalikud nakkusekandjad. Selle tõttu on oluline ennetavalt pöörata suuremat rõhku terviseohutuse tagamise meetmetele. Termokaamera kontrolli ei pea läbima isikud, kes reisivad autoga.​​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles