Eestis on meeste ravikindlustatus kasvanud

PM Tervis
Copy
Infarkt. Pilt on illustreeriv
Infarkt. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Värskest statistikast selgub, et ravikindlustatud meeste osa on Eestis oluliselt kasvanud, mis on kergitanud ka üldist ravikindlustatute hulka.

Tervise Arengu Instituut lisas oma andmebaasi Eesti Haigekassa kogutava ja hallatava ravikindlustatute statistika 2019. aasta lõpu seisuga.

Ravikindlustusesüsteemiga on kaetud 93,6 protsenti elanikest (meestest 92,1 protsenti ja naistest 95 protsenti). Kui perioodil 2014–2018 jäi see stabiilselt 91–92 protsendi vahele, siis viimase aastaga on just ravikindlustatud meeste osa oluliselt kasvanud (ligi kolme protsendipunkti võrra), mis tõstab ka üldist ravikindlustatute hulka märkimisväärselt. Ka ravikindlustatud naiste osatähtsus kasvas ühe protsendipunkti jagu.

Kui vaadata 20–59-aastaste ravikindlustuse näitajaid arvestamata lapsi ja vanemaealisi, siis nende ravikindlustatute osatähtsus on viimasel aastal samuti olulisel määral tõusnud 85,7 protsendilt 88,1 protsendini.

Ravikindlustatute andmed on tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldatud kahel moel: vanuserühmade 20–59 kohta, sest lapsed kuni 19. eluaastani ja pensioniealised on automaatselt ravikindlustatud; kõigi elanike (sh lapsed ja vanemaealised) kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles