Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
:format(webp)/nginx/o/2020/03/06/12991947t1hd191.jpg)
Teadlased tegid kindlaks, et regulaarne terava toidu tarbimine vähendab südamehaiguste riski ning pikendab oodatavat eluiga.
Teadusuuringu raames analüüsiti kaheksa aasta vältel üle 22 000 itaallase toitumis- ja terviseandmeid ning leiti, et inimestel, kes kasutasid toidus enam kui neli korda nädalas tšillipipraid, oli ühe kolmandiku võrra väiksem südamehaiguste tagajärjel suremise risk.
Kasutegur püsis sõltumata sellest, kas osalejad toitusid tervislikult Vahemere dieedi järgi või sõid regulaarselt vähem tervislikku toitu. Tšillipipardes sisalduvad ühendid vähendavad organismis põletiku taset ning takistavad veresoonkonna ummistusi.