Loe, kuidas mõjutab menstruaaltsükkel naiste partnerieelistust

PM Tervis
Copy
Atraktiivsus sõltub mitmetest faktoritest.
Atraktiivsus sõltub mitmetest faktoritest. Foto: Shutterstock

Varasemalt on arvatud, et naiste menstruaaltsükli ja meeste eelistuste vahel on seos, kuid teadusuuringute põhjal pole seda suudetud tõestada. Göttingeni Ülikooli teadlaste uuringust on selgunud, kuidas mõjutab menstruaaltsükkel seda, millised mehed on naistele atraktiivsed.

Teadlased uurisid 157 18–35-aastase normaalse menstruaaltsükliga naise tervist ja seda, kas nende tsükkel mõjutab seda, millised mehed on neile atraktiivsemad. Osalejad vaatasid videoid sellest, kuidas erinevad mehed naistele lähenesid ja nendega vestlesid. Naised pidid hindama, milliste meestega meeldiks neil olla lühisuhtes ning millistega püsisuhtes. Lisaks analüüsiti süljeproovide põhjal naiste hormonaaltasakaalu, ovulatsiooni ning viljakust. 

Uuringust selgus, et menstruaaltsükkel ei mõjuta kuidagi seda, millised mehed naistele meeldivad. Naised hindasid mehi atraktiivsemaks menstruaaltsükli viljakas faasis, kuid üleüldiseid eelistusi tsükkel ei mõjutanud. Leiti, et need mehed, kes olid flirtides enesekindlamad ja julgemad, sobisid naiste meelest paremini lühisuhetesse, aga mitte püsisuhetesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles