Doktor Margus Punab annab nõu, mida teha koroonaviiruse vältimiseks

PM Tervis
Copy
Meestearst Margus Punab soovitab põsemusidest praegu loobuda.
Meestearst Margus Punab soovitab põsemusidest praegu loobuda. Foto: Kristjan Teedema

Koroonaviiruse levikuga seoses kipub paanika järjest rohkem võimust võtma, tõdeb Tartu Ülikooli androloogia professuuri juhtiv meestearst dr Margus Punab. Ta selgitab, miks ei maksa üle muretseda, ja toob oma sotsiaalmeedia kontol välja peamised viisid, kuidas end viiruse eest kaitsta.

1. Hiinas ja Lõuna-Koreas on koroonaviiruse haigusjuhtude arv kiires langustrendis. Koreas nädala jagu, Hiinas juba pikemalt. Seega on mõistlike, ja nagu näha ka väga erinevate, meetmetega võimalik nakkuse levikut efektiivselt piirata. Eestis on seni tehtud head tööd!

2. Minu arust on Eestis kõige olulisem enesekontroll. Kui on haigusnähud, siis ära mine rahva sekka. Kui oled tulnud riskipiirkonnast – Põhja-Itaalia, Saksamaa mõned piirkonnad, Iraan, ka Austria suusakuurordid (Islandi kogemus!) – ole topelt tähelepanelik oma keha sõnumite suhtes.

3. Vanematel ja raskemate krooniliste haigustega inimestel oleks üldse soovitatav ajutiselt rahvarohketest kohtadest eemale hoida.

4. Kohtumisel ei kätle ja põsemusi jätaks ka suveperioodile.

5. Pese käsi! Soe vesi ja leebe seep on täna inimese kõige suuremad sõbrad.

Doktor Punab soovib: «Hääd tervist! Küll elame ka selle keerulise perioodi kenasti üle! Hirm haiguse ees on täna veel ilmselt suurema tervisemõjuga kui viirus ise.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles