Euroapteegi prioriteet on patsientide ja apteekrite ohutus

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Pleksiklaasi paigaldamine Euroapteegis
Pleksiklaasi paigaldamine Euroapteegis Foto: Euroapteek

Euroapteek on rakendanud tööle kõik oma jõud, et kindlustada ka eriolukorra ajal ravimite kättesaadavus ja kaitsta patsientide ning apteekrite tervist koroonaviiruse leviku eest.

«Me oleme appi võtnud nii apteekides kui ka ladudes lisameetmeid, et viiruse levikut tõkestada. Eesmärk on hoida apteegid avatuna ja kaubad liikumas,» rõhutas Euroapteegi juhatuse esimees Oksana Kostogriz.

Euroapteek on ööpäevaringses ühenduses riigiasutuste, teiste apteegikettide ja ravimimüüjatega. Ravimite kättesaadavuse tagamisel on võtmetähtsusega apteekrid, kes viiruse kiuste oma tööd jätkavad.

«Tunnustame oma apteekreid kui tänase päeva kangelasi, sest tänu neile püsib ravimite kättesaadavus. Lisameetmed aitavad kindlustada, et meie apteekrid saavad jätkuvalt turvaliselt töötada,» selgitas Oksana Kostogriz.

Kogu Euroapteegi kollektiiv annab endast maksimumi, et apteegiteenus säiliks, kuid ravimite kättesaadavuse kindlustamiseks kutsutakse ka patsiente teadlikumalt ostma.

«Kõigil ravimitel on kindlad säilivusajad, mistõttu ei ole mõistlik osta kokku mitme aasta varu. See võib tekitada teiste patsientide jaoks olukorra, kus inimene, kellel on ravimit kohe vaja, ei saa seda, sest apteek on varudest tühjaks ostetud,» selgitas Oksana Kostogriz. Ta kinnitas, et ravimipuudust pole hetkel ei apteekides ega ladudes.

Euroapteek jagab operatiivset infot apteekide lahtiolekuaegade kohta, samuti hoitakse lähedast sidet grupi teiste apteegikettidega.

Euroapteek, millel on Eestis 73 apteeki, kuulub Euroapotheca gruppi. Grupp tegutseb Baltikumis ning Kesk- ja Ida-Euroopa riikides.

Need on Euroapteegi tänased ohutusreeglid:

  • Palun püsi piiratud alal ja ära liigu apteegis ringi!
  • Hoia vahet teistega!
  • Kata oma nägu köhides või aevastades!
  • Varu kannatust ka säilita rahu, meie apteekrid on siin, et Sind aidata!
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles