Millega peab sünnitaja arvestama ITK ja Pelgulinna sünnitusmajas?

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Eriolukord nõuab uusi lahendusi
Eriolukord nõuab uusi lahendusi Foto: Shutterstock

Eriolukord valmistab muret ka lapseootel emadele, kardetakse, et kontaktide vähendamise tõttu ei jõua abi õigel ajal nendeni. Haiglad aga kinnitavad, et koondavad kõik oma jõud nii, et ka vaatamata takistustele ei jää keegi abita.

Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmaja

«Hetkel plaanilised ultraheliuuringud jätkuvad. Ämmaemandad võtavad ühendust kõigi rasedatega ja jagavad infot visiitide toimumise ja ärajäämise kohta. Meie ämmaemandad pakuvad telefoni teel nõu kõigile Ida-Tallinna keskhaiglas arvel olevatele rasedatele. Ämmaemanda vastuvõtule ja ultraheliuuringutele tuleb tulla üksi, keelatud on tulla koos kaaslase ja lastega,» sõnab Inge Suder.

Alates eilsest alustas tööd ämmaemandate nõuandeliin, kuhu saab helistada esmaspäevast reedeni (8–16). Ühendust saab võtta telefonil 5397 7077.

Uriinianalüüsi saab tuua ITK sünnitusmajja ilma haiglasse sisenemata. Analüüsi saab jätta B-korpuse emadusnõuandla sissekäigu juures olevale lauale tööpäeviti (7.30–12).

Pelgulinna sünnitusmaja

«Kinnitame lapseootel naistele, et hoolimata eriolukorrast ei ole lõpetatud rasedate jälgimist. Seoses üleüldise meetmega piirata praeguses olukorras sotsiaalseid kontakte, oleme vähendanud kontaktvisiite,» sõnab Liisa Suba.

«See tähendab, et enamik raseda tervisekontrolli visiitidest toimub telefoninõustamisena. Tuvastame rasedust, teeme ultraheliskriininguid ja rasedatele laborianalüüse. Täpsed juhised, millal tulla analüüse tegema ja millised visiidid on kontaktvisiidid, saavad rasedad raseduskeskusest,» lisab Suba.

«Kõikide rasedatega, kes on lähipäevadel vastuvõttudele registreeritud, võetakse telefoni teel ühendust, küsitletakse nende tervisliku seisundi kohta ja antakse edasised juhised.»

Suba täpsustab: «Palume patsientidelt kannatlikku meelt ja kinnitame, et neid ei ole unarusse jäetud! Kõik rasedad ja sünnitajad saavad vajalikku abi, kuid teatud ümberkorraldused on praeguses uues olukorras meie kõigi ohutuse huvides tingimata vajalikud ning võtavad veidi aega.»

Täpsustavateks küsimusteks visiitide kohta palub Pelgulinna sünnitusmaja helistada raseduskeskuse registratuuri telefonil 666 5307 (E-R kl 8-16)

Pelgulinna sünnitusmaja on avanud ka ämmaemanda nõuandeliini peatsetele sünnitajatele, kel on tekkinud küsimusi seoses kehtivate piirangutega. Ämmaemanda nõuandeliini telefoninumber on 5682 7549 (E-P kl 9-17).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles