Hiina tugevdab koroonaviirusega võitlemisel koostööd Itaaliaga (2)

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Hiina president kohtub Itaalia peaministriga (aprill 2019)
Hiina president kohtub Itaalia peaministriga (aprill 2019) Foto: Huang Jingwen/imago images/Xinhua/Scanpix

Hiina Rahvavabariigi president Xi Jinping teatas, et nende valitsus annab endast kõik, et pakkuda Itaaliale meditsiinivahendeid ja teisi vajaminevaid abinõusid koroonaviiruse peatamiseks.

Esmaspäeva õhtul teatas Hiina president telefonivestluses Itaalia peaminister Giuseppe Contele, et Hiina on valmis Itaaliale osutama mitmekülgset abi koroonaviiruse tõkestamiseks, vahendab Xinhua.

Hiina Rahvavabariigi valitsus on seni näidanud toimivaid tulemusi viiruse peatamisel. Meditsiinieksperdid Hiinast omavad tänaseks laialdasi teadmisi ja andmeid viiruse leviku, kulgemise ja selle peatamise kohta. Hiina on teadaolevalt valmis toetama riike, kellega omatakse häid suhteid. 

14.märts 2020, Hiina suursaadik Song Xuefeng ja Piedmonti tervisenõunik Luigi Genesio Icardi. 26.4 tonni meditsiinitarbeid on saadetud Zhejiangi provintsist Turinisse.
14.märts 2020, Hiina suursaadik Song Xuefeng ja Piedmonti tervisenõunik Luigi Genesio Icardi. 26.4 tonni meditsiinitarbeid on saadetud Zhejiangi provintsist Turinisse. Foto: Chen Zhanjie/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Vestluses rõhutas Hiina president Xi Jinping, et nii Hiinal kui ka Itaalial on hiljuti olnud epideemiaga ränk kogemus. 

«Pärast kuid rasket tööd epideemia ennetamiseks ja kontrolli alla saamiseks on Hiinas näha positiivseid muutusi ja ulatuslikke edasiminekuid. Samal ajal on kiirenenud Hiina majanduslik ja sotsiaalne areng,» sõnab president Xi.

Xi lisab, et kuna Itaalia valitsus on võtnud ette mitmeid resoluutseid ennetus- ja kontrollmeetmeid, on Hiina tugevalt valmis Itaaliat toetama, valitsusel on täielik usk, et Itaalia seljatab epideemia. President on öelnud, et Hiina samastab end Itaalia kiirekorraliste muredega ja saadab olukorraga tegelemiseks sinna abiks enam meditsiinieksperte.

«Hiina on valmis panustama rahvusvahelisse koostööse Itaaliaga epideemiaga võitlemiseks ja «tervise siiditee» ehitamiseks,» ütles Xi.

President väljendas, et sellise ühise võitluse tulemusel tiheneb traditsiooniline sõprussuhe ja vastastikune usaldus kahe riigi vahel.

Itaalia peaminister Conte õnnitleb Hiinat nende saavutustes ja märgib, et see on julgustanud Itaaliat ja ka teisi riike sarnaselt toimima. Conte lisab, et väärtustab Hiina tuge ja juhiseid sel keerulisel ajal.

«See tõestab taas ulatuslikkku sõprussuhet kahe riigi vahel,» ütleb Conte. Peaminister usub, et pärast epideemia seljatamist on Itaalia ja Hiina sõprussuhe veelgi tugevam.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles