Nordic Hambakliinik täpsustab praeguse eriolukorra tingimusi

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Hambaravi. Pilt on illustratiivne.
Hambaravi. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Nordic Hambakliinik lükkab ümber kuulujutu, et valitsuse määrusega plaanitakse sulgeda hambaravikliinikuid. Sotsiaalministeeriumi asekantsler Maris Jesse ja Nordic Hambakliiniku üks astajatest, dr Kristo Ivanov täpsustasid hetkel kehtivaid tingimusi hambaravis. 

Nordic Hambakliiniku teave on järgmine:

1. Tegutseda saavad kindlasti edasi kliinikud, kellel on olemas nõuetekohased isikukaitsevahendid. Mõistagi ei peaks edasi tegutsema kliinikud, kellel vastav varustus puudub.

2. Kliinikud peavad eriolukorra tarbeks järgima ravijuhiseid.

3. Ühtegi kliinikut tänases olukorras, kus meditsiiniteenuste järjekorrad on niigi pikad, ei kavatse riik veelgi rohkem represseerida nende sulgemise näol, kuna see ei ole rahvatervise ega majanduse seisukohalt mõistlik.

4. Plaanilise ravi edasilükkamine on vaid soovitus, mitte kohustus.

Nordic Hambakliinik täpsustab, et paljud patsiendid käivad hetkel ringi poolikute ravidega. Kuna põletikku sattumise oht on neil väga suur, siis selliseid ravijuhtumeid ei ole mõistlik teadmata ajaks edasi lükata. Samuti ei ole mõistlik esmaabinäol lahendada vaid potentsiaalseid põletikke.

Hambakliinik lisab, et hambaaugu ravimine ei lähe hetkeseisuga erakorralise ravi alla, vaid klassifitseerub kui plaaniline ravi. Neid ravisid ei ole aga kliiniku sõnul mõistlik edasi lükata, kuna nii võib inimeste suutervise olukord teadmata ajaks veelgi halveneda. 

5. Eestis ei saa anda keegi korraldust tänasel hetkel hambakliinikute sulgemiseks, peale eriolukorra juhi, peaminister Jüri Ratase.

6. Hambaarstide Liit saab omada vaid nõustavat rolli või soovitaja rolli.

Nordic Hambakliinik lisab rahustuseks erialainimestele ja patsientidele, et hambaarstid ei plaani teadmata ajaks kaduda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles