Viimsi vald avab infotelefoni ja pakub koroonatestimise võimalust

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Foto: Tairo Lutter

Viimsi vald koostöös Fertilitas AS ja Synlabiga avab infotelefoni ja pakub viimsilastele vajaduspõhist koroonaviiruse testimise võimalust.

Alates 19. märtsist avab Viimsi vald koostöös Fertilitas ASi ja Synlabiga viimsilastele mõeldud täiendava koroonaviiruse analüüside andmise ja nõustamise teenuse.

Loodav koroonaviiruse analüüside tegemise võimalus ei asenda riiklikku infotelefoni, kiirabi ega perearstide poolt pakutavaid teenuseid, vaid on neile täienduseks.

Palume teenuse saamiseks pöörduda otse Viimsi valla koroonaviiruse infotelefonile 605 9010 või 5850 2328. Kõnedele vastavad kvalifitseeritud meditsiiniõed, kes oskavad hinnata terviseseisundit ja koroonaviiruse testimise vajalikkust.

Haigestunud patsientide tasuta testimine toimub kehtivaid ohutusnõudeid rakendades patsiendi kodus. Testid saadetakse Synlabi laborisse analüüsimiseks. Koduvisiidil hinnatakse ka patsiendi hospitaliseerimise vajadust. Rõhutame, et teenust saavad kasutada Viimsi inimesed, kellel on selgelt avaldanud haigussümptomid nagu köha, palavik ja hingamisraskused. Nõustamine toimub kõikidel päevadel (sh puhkepäevadel) kell 8.00-20.00.

«Meil on hea meel, et koostöös Fertilitas ASiga saame sellel keerulisel ajal viimsilasi toetada. Usun, et teenuse avamine ja igapäevane meditsiinitöötajate brigaadi valmisolek võimaldab elanikel kiiremini oma küsimustele vastused saada ja seeläbi turvatunnet suurendada,» ütles Viimsi vallavanem Illar Lemetti.

Viimsi abivallavanem Annika Vaikla usub, et kavandatud meetmetega aitame koroonaviiruse levikut tõkestada ja juba haigestunud elanikud saavad olla kodusel režiimil, et mitte pahaaimamatult nakatada oma lähikondseid.

«Tunnustan Viimsi vallavalitsust viimsilaste heaolu tagamiseks täiendavate sammude astumise eest. Koos saame panustada kogukonna hüvangusse ja hoida viiruse levikut kontrolli all nii kaua kui võimalik. Sellega soovime ennetada olukorda, kus lühikese ajaga tekib tervishoiusüsteemile intensiivne surve toime tulla suure hulga raskete haigetega,» ütles AS Fertilitase juhataja Ivo Saarma.

Koroonaviiruse testimiseks olulised sammud

  1. Haigusnähtude korral helista otse Viimsi valla koroonaviiruse infotelefonile 605 9010 või 5850 2328
  2. Kui testi tulemus on positiivne, siis patsienti teavitatakse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles