Maxima näitab eeskuju: kassadele vaheseinad ja töötajatele kaitsemaskid (1)

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Maxima kauplused on koroonaviiruse levimise takistamiseks otsustanud  seni lahtiselt müüdud pirukad ja küpised eraldi pakendada.
Pildil Zeppelini Maxima kauplus
Maxima kauplused on koroonaviiruse levimise takistamiseks otsustanud seni lahtiselt müüdud pirukad ja küpised eraldi pakendada. Pildil Zeppelini Maxima kauplus Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Mitmel rindel on kuulda olnud pahameelt, et klienditeenindajad ei kanna kaitsemaske ja praegust eriolukorda ei võeta tõsiselt. Maxima on valmis näitama eeskuju ja ehk tõstab selline tegutsemine ka rohkem teadlikkust.

Maxima on teatanud, et nädala jooksul paigaldatakse kõikidele tavakassadele plastikust vaheseinad ja varustatakse töötajad näokaitsetega. Lühendatud kaupluste lahtiolekuajad võimaldavad töötajatel töötada ühe vahetusega ja samas koosseisus, vähendades nii kontaktide hulka.  

«Esmased turvalisust ja kaitset võimaldavad meetmed, nagu isiklik käte hügieen nii töötajatele kui ka klientidele, pindade puhastamise tihendamine, said ellu viidud koheselt viiruspuhangu alguses. Olukorra kiirel muutumisel oleme võtnud kasutusele meetmed, mis  kaitsevad tõhusamalt meie töötajaid ja kliente nakatumise eest,» sõnab Maxima Eesti tegevjuht, Edvinas Volkas. 

Volkas lisab, et nende kauplustekett on tihendanud desinfitseerimistegevusi kauplustes, varustanud kõiki oma kaupluse töötajaid isiklike desinfitseerimisvahenditega ja enne tööaja algust mõõdetakse töötajate kehatemperatuuri. Lisaks on paigaldanud kauplustesse klientide jaoks desinfitseerimisvahendid ja põrdandatele pikivahe hoidmise märgistused. Volkas on kindel, et sellised meetmed vähendavad oluliselt nakkuse leviku võimalust Maxima poodides. 

Jätkuvalt toimub kõikides poodides mitu korda päevas kontaktpindade (ostukorvid ja -kärud, makseterminalid, puuteekraanid, kassalindid) desinfitseerimine – hommikul enne poe avamist ning päevasel tipptunnil. Lisaks desinfitseeritakse iga 2 tunni järel kõik iseteeninduskassad. 

Maxima võttis kasutusele täiendavad meetmed lahtiselt müüdava toidu ohutuse tagamiseks. Vastavalt Veterinaar- ja Toiduameti soovitusele, et vähendada tarbijate kontakti lahtise valmistoiduga nagu pagaritooted ja küpsised, pakendab Maxima tooted ise tarbija jaoks need sobivate kogustega. Kogu info on klientidele kättesaadav plakatitelt poodides ning ka kaupluste siseraadiote kaudu. 

Maxima kontor on suletud ning inimesed on viidud kaugtööle, lisaks võimaldab kaupluste lahtioleku aja lühendamine luua ühe vahetusega meeskonnad ja nii vähendada ka organisatsioonisiseseid kontakte nakatumise vältimiseks.

MAXIMA Eesti jaekaubandusketti kuulub 84 kauplust, millest 58 on Maxima X kodukauplused, 21 Maxima XX supermarketid, 3 Maxima XXX hüpermarketit ning 2 Express-formaadi mugavuspoodi, lisaks Barbora kaubamärgi all toimiv e-pood. Jaekaubandusketti kuulub kaheksa kulinaariatsehhi ja logistikakeskus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles