Itaalia ja Hiina uuringud kinnitavad, et sümptomiteta viirusekandjad on ohtlikud (2)

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
23.märts 2020, Lombardia, Brescia.
23.märts 2020, Lombardia, Brescia. Foto: Matteo Biatta/Sintesi/SIPA/Matteo Biatta/Sintesi/SIPA/Scanpix

Lombardias on nakatunute arv kõrgeim Itaalias. Sealsete patsientide ja viirusekandjate analüüsimine on näidanud, et tugevate sümptomite ja süptomiteta inimestel on viiruse hulk organismis sama kõrge. Wuhani uuring teatas, et 60 protsenti viirusega kokkupuutunud inimestest olid sümptomiteta, vahendab SCMP.

Itaalias ja Hiinas tehtud seniseid uuringuid saab näha arXIV ja MedRxiv platvormidelt. Konkreetne uuring põhineb 5830 laboris kinnitatud positiivsete juhtumite põhjal, mis on läbi viidud vahemikus 14.jaanuar kuni 8.märts.

Pool uuringus olnud inimestest olid alla 50.eluaasta. Tervisetöötajad moodustasid sellest 16 protsenti, 47 protsent inimestest hospitaliseeriti ja 16 protsenti olid intensiivravis.

Põhjalikum edasine uuring, millest 380 nakatunut said kinnituse 21.veebruaril, 17 neist olid täiesti ilma sümptomiteta, 68 ei näidanud selgelt eristatavaid sümptomeid. Viiruse hulk uuringuosaliste organismis oli sarnane. Sellest järeldub, et sümptomitega ja sümptomiteta patsientidel on samaväärne potentsiaal viiruse edasikandmiseks.

Praeguses olukorras peaksime kõik käituma selliselt nagu meil oleks viirus, et vältida selle edasikandumist, teatas Uus-Meremaa peaminister Jacina Ardern.

Hiinas on kinnitatud üle 74 uue sissetulnud viirusjuhtumi, kokku on kuus uut surmajuhtumit.

Maailma Terviseorganisatsiooni peamees Tedros Adhanom Ghebreyesus ütles, et praegune strateegia nõuab aja ostmist ja tervisesüsteemide koormuse vähendamist. See viitab kõikide kohustusele hoiduda viiruse edasikandmisest. Selleks ongi oluline püsida karantiinis, kuna kõik ei saa kindlaks teha, kas oleme nakatunud või mitte ja tõenäosus kodust väljas nakatuda on kõrge.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles