Maskide kandmise kohustus on Tšehhis nakatunute kasvu stabiliseerinud (12)

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
28.märts 2020, Praha. Tšehhis on kaitsemaskide kandmine kohustuslik, maskide nappuse tõttu on inimesed leidnud selleks loovaid lahendusi.
28.märts 2020, Praha. Tšehhis on kaitsemaskide kandmine kohustuslik, maskide nappuse tõttu on inimesed leidnud selleks loovaid lahendusi. Foto: MICHAL CIZEK/AFP/SCANPIX

Tšehhi vabariigi valitsus muutis kaitsemaskide kandmise kohustuslikuks. Sellest otsusest on nakatumine riigis stabiliseerunud, vahendab Praguemorning.

Analüütik Jeremy Howard selgitab, et võrreldes teiste Euroopa riikidega on Tšehhis olukord rohkem kontrolli all, kuna pärast 18. märtsil tehtud valitsuse otsust muuta nina ja suu katmine kodust väljudes kohustuslikuks, on nakatunute kasv vähenenud.

Howard leiab, et suureks muutuseks oli kogukondade algatus hakata ise maske tegema ja kandma. 10 päevaga liikus riik maskide mittekandmisest kuni ligi sajaprotsendilise kasutamiseni.

Pühapäeva hommikuks oli Tšehhi vabariigi statistika järgi riigis 13 surmajuhtumit, 2669 nakatunut.

Howard lisab, et Lõuna-Koreas, Jaapanis ja Taiwanil saadi olukord hästi kontrolli alla. Ta näeb põhjusena kaitsemaskide kandmist. «Avalikult maski kandmine on nendes regioonides laialt levinud ja sotsiaalselt eeldatav.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles