Maailma vanim härra tähistab isolatsioonis oma 112. sünnipäeva

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Bob Weightoni sünnipäev on linnas pidulik suursündmus, teda tuleb tavaliselt õnnitlema linnapea ja lapsed käivad talle laulmas. Sel aastal peab vanahärra koroonaviiruse tõttu sünnipäeva veetma üksinda.
Bob Weightoni sünnipäev on linnas pidulik suursündmus, teda tuleb tavaliselt õnnitlema linnapea ja lapsed käivad talle laulmas. Sel aastal peab vanahärra koroonaviiruse tõttu sünnipäeva veetma üksinda. Foto: SWNS/SWNS/Scanpix

Bob Weighton on inglise päritolu vanahärra, kes on sunnitud sel aastal oma sünnipäeva eraldatuses tähistama.

Härra Weighton on oma eluaja jooksul üle elanud Hispaania gripipandeemia, mis kimbutas maailma 1918.aastal ja tappis ligi 100 millionit inimest. 

Weighton ütleb, et loeb sellest täna vaid ajalooraamatutest, kuna keegi tema lähedastest ei olnud sellest mõjutatud ja tema oli alles 10-aastane. 

«Ma olen kindel, et nad olid sellest teadlikud, aga lapse maailm on teistsugune täiskasvanute maailmast. Laps ei loe ajalehti ja siis ei olnud raadiot,» ütleb Weighton. 

Härra lisab, et nüüd, kui maailm on sellises segaduses koroonaviirusest, on ta muutunud murelikuks, kuna keegi ei tea, mis juhtuma hakkab. Ta lisab, et erinevalt maailmasõdadest, on seekord tegemist tundmatu vastasega.

«Me teadsime siis täpselt, mida teha, oli eesmärk, kuhu pidime võimalikul moel küündima. Keegi ei tea, kuidas me viirusest võitu saame.»

Härra Weighton selgitab, et selles olukorras peab ta nüüd endale tuginema ja ise enda eest hoolt kandma; ning see on talle harjumatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles