GALERII ⟩ Vaata, millised on PERHi ja TÜ kliinikumi Covid-19 osakonnad

PM Tervis
Copy

Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli kliinikum avaldasid pildid töörindelt, kus nad on valmis vastu võtma Covid-19 patsiente.

Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu kirjutab sotsiaalmeedias: «Haigla operatiivstaabi töö ka oluline, kuid ilma ennastsalgava eesliini kolleegideta meie erakorralise meditsiini osakonnas, intensiivravi keskuses, uutes nn COVIDO osakondades, laboris jne, oleksime käpuli! Las pildid kõnelevad enda eest! Ja ikka põhimõte – nautige parem kodust isolatsiooni, kui haiglaravi, sest selles viimases pole midagi nauditavat!»

Tartu Ülikooli kliinikumi sotsiaalmeedia postituses rõhutatakse, et sõltumata sellest, kas patsient on Covid-19 diagnoosiga või mitte, on tal õigus ja võimalus pöörduda mistahes erakorralise abi vajadusel, näiteks ägeda raske terviseporbleemi või trauma korral, erakorralise meditsiini osakonda.

«EMO jätkab tööd samadel põhimõtetel nagu varem. Et kaitsta patsiente võimaliku Covid-19 infektsiooni eest, on kliinikum rajanud kaks erakorralise meditsiini osakonda,» teatatakse kliinikumi teadaandes.

Üks osakond on Covid-19 kindla diagnoosiga või selle kahtlusega patsientidele (EMO-1) ning teine kõikidele teistele patsientidele (EMO-2). Mõlemasse sisenemisel või kiirabiga saabumisel kontrollitakse patsienti Covid-19 sümptomite osas.

Fotodel on kaadrid TÜ kliinikumi Covid-19 patsientidele sisse seatud EMO-st. «Püsime terved!» soovitakse kliinikumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles