Covid-19 tõttu suri neurokirurg, kes lahutas mitu paari siiami kaksikuid (1)

PM Tervis
Copy
Nii elavad 13-kuuselt eraldatud Anias ja Jadon praegu.
Nii elavad 13-kuuselt eraldatud Anias ja Jadon praegu. Foto: Kuvatõmmis videost

Neurokirurg dr James T. Goodrich, kes aitas eraldada mitu siiami kaksikute paari, suri Covid-19 tüsistuste tõttu 73-aastasena esmaspäeval haiglas, kus töötas, vahendab CNN.

Goodrich sattus tähelepanu keskpunkti 2004. aastal, kui ta opereeris Filipiinidelt pärit kaksikuid Carli ja Clarence Aguirre`t, kes jagasid kaheksa sentimeetri jagu ajukude. 2016. aastal juhtis Goodrich 40 arstiga meeskonda Bronxi Montefiore meditsiinikeskuses 27-tunnisel operatsioonil, et eraldada siiami kaksikud Anias ja Jadon, kes olid lahutamisel 13 kuud vanad.

«Dr Goodrich oli meie asutuse majakas,» ütles Montefiore Medicine tegevjuht dr Philip O. Ozuah. Haigla kirjeldas Goodrichit kui tagasihoidlikku ja tõeliselt hoolitsevat meest, kes ei ihaldanud rambivalgust ja oli kolleegide ning personali poolt armastatud. Nad rääkisid tema oskustest neurokirurgina, aga tõstsid esile ka vaimsust, sealhulgas meenutades, kuidas Goodrich pühade ajal küpsiseid küpsetas ja haiglaõdedele jagas.

«Ta oli paljuski meie osakonna süda ja hing – meisterkirurg, maailmatasemel koolitaja ja kõigi jaoks armastatud kolleeg,» ütles dr Emd Eskandar, Albert Einsteini meditsiinikolledži neurokirurgia osakonna juhataja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles