Arstid selgitavad, millised kergemad sümptomid viitavad koroonaviirusele

PM Tervis
Copy
Foto: shutterstock.com

Inimesed võivad koroonaviirust läbi põdeda erinevalt – mõnel tekib kõrge palavik, köha ja hingamisraskused, mõnel aga väga madal kehatemperatuur või seedehäired, vahendab The Guardian. Arstid selgitavad, millised kergemad sümptomid võivad anda märku koroonaviirusest.

Covid-19 sümptomid on erinevad ning ebapiisava testimise tõttu ei pruugi riigid teada viiruse tegelikku ulatust. Hiljutisest uuringust on selgunud, et kuni 50 protsenti nakatunutest ei koge Covid-19 sümptomeid, kuid võivad seda sellegipoolest teistele levitada. Seetõttu on oluline sümptomite tekkimisel kindluse mõttes kodus püsida, ka siis, kui tegemist on kergemate sümptomitega. 

Raskemad sümptomid on hapnikupuudus, lihasvalud, kõrge palavik ja raske köha, mille tõttu võib inimene vajada hingamisaparaati. Kõigil nakatunutel nii raskeid sümptomeid ei teki, mistõttu on lihtne viirus kergem külmetusega segi ajada. 

Kergemate sümptomite alla kuulub nohu, turses nina, kurguvalu, äkki tekkiv väsimus või kerge palavik. Samuti on sage sümptom lõhna- ja maitsetaju ajutine halvenemine. Mõnel tekivad nakatumise algul seedeprobleemid nagu kõhulahtisus või kõhuvalu. 

See ei tähenda, et iga viirushaigus oleks Covid-19, aga praeguses olukorras tasub sümptomite tekkel olla ettevaatlik ning vältida kokkupuudet riskirühmadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles