Ida-Tallinna Keskhaigla liitus Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondiga (1)

PM Tervis
Copy
Neoantoloogia osakond
Neoantoloogia osakond Foto: Erakogu

Raskel ajal, kui viiruse levik laieneb, on Eesti sünnitusmajad silmitsi ülioluliste isikukaitsevahendite defitsiidiga. Oluline on olla kriisis üksteisele toeks. Tuge pakub ka Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond, millega liitus alatest aprillist ka Ida-Tallinna Keskhaigla.

Sünnitusmajade Toetusfondil on käimas kampaania, mille käigus kogutakse raha sünnitusosakondadele isikukaitsevahendite ostmiseks. Esimene kogus on juba tellitud ning kõik sünnitusosakonnad on saanud esimese väikse abipaki. Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusosakond sai samuti sadakond kaitseülikonda, respiraatorit, kaitseprille ja -kindaid. See kogus on aga esmane ja väga väike. 

Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku juhataja dr Brigita Tamme sõnul on iga koostöö ja abipakkumine sel keerulisel ajal väga oluline. «Covid-19 viiruse leviku tipul võib igaüks olla viiruse kandja. Seetõttu soovime kaitsta oma patsiente, sünnitajaid, nende vastsündinuid ja ka kõiki teisi erakorralist ravi vajavaid patsiente ning oma tublisid töötajaid. Nakatumise vältimiseks kasutame juba igapäevaselt isikukaitsevahendeid. Näiteks meie naistekliinikus kulub ca 1000 maski ööpäevas. Ühe Covid-positiivse patsiendi normaalse sünnituse korral on abis kuni 10 töötajat, kes sellisel juhul peavad olema täiskaitsevarustuses. Kaksikute sünni korral on see arv veel suurem,» peab dr Tamm oluliseks heade inimeste panust kampaaniasse «Aita kaitsta ämmaemandat ja emmet».

Tänaseks on Sünnitusmajade Toetusfondiga liitunud 10 sünnitusosakonda üle Eesti ning oodatakse väga liituma ka Ida-Viru Keskhaigla sünnitusosakonda ning Tartu Ülikooli Kliinikumi sünnitusosakonda. 

Oma panuse saad teele panna: 

https://aitaalustadaelu.ee/kampaaniad/kaitse-ammaemandat-ja-emmet/

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles