Ghanas transpordivad COVID-19 teste laboritesse droonid

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
23. aprill 2019, Omenako. Zipline tiimi liige Georgina Wilson näitab osa droonist, mis viib meditsiinitarvikuid ja vaktsiine pealinnast külapiirkondadesse. Sel aastal tegeleb ettevõtte COVID-19 testide transportimisega küladest laboritesse.
23. aprill 2019, Omenako. Zipline tiimi liige Georgina Wilson näitab osa droonist, mis viib meditsiinitarvikuid ja vaktsiine pealinnast külapiirkondadesse. Sel aastal tegeleb ettevõtte COVID-19 testide transportimisega küladest laboritesse. Foto: RUTH MCDOWALL/AFP/Scanpix

USA idufirma Zipline võimaldab Ghanas COVID-19 neelutestide kiiret transportimist üle riigi kõikidesse olulisematesse laboritesse droonide abil. 

Ghana Vabariigis on 834 kinnitatud haigusjuhtumit, üheksa inimest on COVID-19 haiguse tõttu surnud, vahendab Microsoft News.
 
Idufirma Zipline alustas esimese testisõiduga 1. aprillil ja transpordib nüüdseks küladest ja linnadest üle riigi ligi tuhandesse haiglasse viiruseteste. Enamasti viiakse testid Akra ja Kumasi ehk kahe suurema linna laboratooriumitesse. Võetud on 57 000 testi.
 
Zipline on varem Ghanas ja Rwanadas juba droonidega opereerinud. Sellisel viisil toimetatakse tavaliselt vaktsiine ja meditsiinitarvikuid kohalikesse külapiirkondadesse. Ettevõte töötab koostöös kohaliku terviseministeeriumiga. 
 
Droonide kasutamine on oluline ajakulu kokkuhoid. Kuna küladest linnadesse viivad teed, mille läbimine võtaks tunde, on kasutusele võetud droonid, mis võimaldavad vedu tunniga. Zipline eeldab asutustele igapäevast teenusepakkumist võimaldada testimise vajaduse lõpuni.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles