Regionaalhaigla: oleme käitunud õiguspäraselt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalhaigla uues korpuses.
Regionaalhaigla uues korpuses. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Regionaalhaigla vastas Postimehe pärimisele rahandusministeeriumi auditi kohta, et on esitanud oma põhjendused ja selgitused riigihangete seaduse rakendamisel, kuid kahjuks pole audiitorid nendega oma lõpparuandes arvestanud.

 


«Regionaalhaigla on seisukohal, et on käitunud õiguspäraselt. Tavaolukorrast erineva hankemenetluse valisime vaid siis, kui esimene korraldatud hange ebaõnnestus ning haigla oli temast sõltumatute ning ettenägematute sündmuste tagajärjel tekkinud äärmise vajaduse tõttu sunnitud kordushankeks valima kiirema menetlusviisi,» seisab toimetusele saadetud vastuses.

Kuna rahandusministeeriumi audiitorite otsus on rakendusüksusele ehk sotsiaalministeeriumile soovituslik, tuleb ära oodata ministeeriumi lõplik otsus.

Kui ligi miljon eurot ELi toetusraha tuleb tagasi maksta, tehakse seda eeldatavasti osade investeeringute ärajätmise arvelt. Millistest konkreetselt, see selgub 2012. aasta eelarve koostamise käigus veebruaris-märtsis.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles