7-aastane poiss seljatas vähi ja koroonaviiruse: on olnud pikk tee

PM Tervis
Copy
Vähi ja koroonaviiruse seljatanud Gavin Brennan.
Vähi ja koroonaviiruse seljatanud Gavin Brennan. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Poiss, kes võitis lahingu nii vähi kui ka uudse koroonaviirusega, sai eelmise kuu lõpus haiglast koju saabudes sooja vastuvõtu osaliseks.

Bostoni lastehaiglast vabanenud 7-aastast Gavin Brennanit ootas koju jõudes suur üllatus – linn korraldas tema kojutuleku ja sünnipäeva puhul autoparaadi.

«Ma tunnen ennast hästi. Ja mul on hea meel, et olen kodus,» ütles Gavin CBS Bostonile.

Gavin hakkas keemiaravi saama jaanuaris, pärast lümfoomidiagnoosi saamist. Märtsis, peagi pärast seda kui Gavini emal Aprilil ilmnesid uue koroonaviiruse sümptomid, tõusis ka poisil palavik. Kergete sümptomitega Gavin toimetati haiglasse, kus talle tehtud Covid-19 test osutus positiivseks.

«Jumal tänatud, et abikaasa muudkui nõudis ja nõudis, et poisile tehtaks koroonatest,» ütles April CBS Bostonile.

Pärast kahenädalast karantiini tekkis Gavinil kopsupõletik, vanemate sõnul oli selline uudis täielik õudusunenägu. Õnneks 7-aastane Gavin siiski tervenes ning suutis möödunud nädalal pooleli jäänud keemiaraviga lõpuni minna.

«Oleme väga põnevil. On olnud pikk ja tormine tee, kuid on väga hea kodus olla, seda kõike seljatades,» ütles Gavini isa Tim Brennan CBS Bostonile. «Põnev aeg elu tähistamiseks,» lisas poisi ema April.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles