Teadlased: 50 aasta pärast elab üks kolmandik maailma rahvastikust väljakannatamatus kuumuses

PM Tervis
Copy
Kõrged temperatuurid on tervisele ohtlikud.
Kõrged temperatuurid on tervisele ohtlikud. Foto: Shutterstock

Teadlased hoiatavad, et 50 aasta pärast on 2-3 miljardit inimest kliimasoojenemise tõttu sunnitud elama väljakannatamatus kuumuses, vahendab Phys.org.

Kui globaalne temperatuur tõuseb igal aastal inimtegevuse tagajärjel keskmiselt 1,8 kraadi, ei ole mitmetes piirkondades tulevikus ilma kliimaseadmeta võimalik elada. Miljardite inimeste elukvaliteet sõltub sellest, kuivõrd suudetakse järgnevatel aastatel vähendada kasvuhoonegaaside hulka. 

Uuring avaldati väljaandes Proceedings of the National Academy of Sciences ning uuringu kaasautori ja Wageningeni Ülikooli ökoloogi Marten Schefferi sõnul on inimasustus kliimamuutuste tõttu mitmes piirkonnas ohustatud. Teadlased ennustavad, et 2070. aastaks elab liiga kõrgete temperatuuridega piirkondades kuni 3,5 miljardit inimest ehk üks kolmandik maailma populatsioonist. 

Liigne kuumus suurendab südame veresoonkonna häirete, vererõhu probleemide ja infektsioonide riski. Samuti võib väheneda keha hapnikuvarustus ning süveneda mitmete krooniliste haiguste sümptomid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles