Teadlased uurivad, kas Covid-19 läbi põdenud inimesed võivad uuesti nakatuda

PM Tervis
Copy
Teadlased kardavad järgmist haiguspuhangut.
Teadlased kardavad järgmist haiguspuhangut. Foto: Shutterstock

Seni pole teadlased leidnud koroonaviirusele ravi ega universaalset vaktsiini, kuid mõni riik on hakanud eriolukorraga seotud piiranguid leevendama. See võib tuua kaasa järgmise viiruspuhangu ning teadlased uurivad, kas Covid-19 juba läbipõdenutel on risk uuesti nakatuda, vahendab Medical Daily.

Amsterdami teadlaste uuringust on selgunud, et inimesed võivad kuus kuud pärast viiruse põdemist uuesti nakatuda. Uuringus jälgiti varasemate koroonaviiruste juhtumeid viimase 35 aasta jooksul ning leiti, et koroonaviiruste vastu tekkiv immuunsus kestab sageli vaid 12 kuud. Uuringu käigus leiti, et 12 kuud pärast viiruse läbipõdemist esines uuesti nakatumisi ning antikehade hulk hakkas vähenema juba kuus kuud pärast taastumist. 

Uuring vajab veel teaduslikku kinnitust ning põhjalikumat uurimist. Seni pole teadlased välja selgitanud, kui pikalt pakuvad kaitset Covid-19 järel tekkinud antikehad. Kui viirusse on tõesti võimalik uuesti nakatuda, tuleb riikidel sellega arvestada ning hügieeninõuded ja viirushooajaga kaasnevad liikumispiirangud võivad kujuneda normiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles