Loomahammustusi jääb aastatega aina vähemaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ninakaru.
Ninakaru. Foto: Margus Ansu

Loomahammustuste tõttu pöördus mullu arstide poole kokku 1771 inimest, mis on väikseim arv viimase nelja aasta jooksul.
 

Aasta varem oli abivajajaid 11,5 protsendi võrra enam ehk 2002 inimest, teatas terviseamet. Aastal 2009 vajas hammustuste tõttu arstiabi 2332 ja 2008 aastal 2485 inimest.

Kõige enam registreeritakse igal aastal koerte hammustusi, 2011 aastal oli neid 1247. Kasside poolt tekitatud vigastatuste tõttu vajas arstiabi 450 inimest ning kolmandal kohal on ohtlikkuse poolest rotid, kes tekitasid vigastusi 18 inimesele.

Hiiumaal agressiivsed kassid

Enim loomahammustusi registreeriti mullu Tallinnas ja Harjumaal, kus vajas arstiabi kokku 598 patsienti, Tartumaal oli abivajajaid 348, Narvas ja Ida-Virumaal 317. Maakondadest kõige vähem loomahammustusi registreeriti Lääne- ja Hiiumaal, mõlemal pool üheksa juhtu, kusjuures Hiiumaa paistab juba teist aastat silma agressiivsete kasside poolest – see on ainus maakond, kus registreeritakse kassihammustusi koertehammustustest enam.  

Lisaks koertele, kassidele ja rottidele registreeriti kaheksal korral tuhkru ning seitsmel hiirte ja kährikute hammustusi. Rebased hammustasid nelja inimest.  

Haruldasemateks hammustajateks olid 2011 aastal ahv, metssiga, kobras, karu, nahkhiir ja koaati ehk ninakaru. Lindudest olid vigastuste tekitajatena esindatud vares ja papagoi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles