Regionaalhaigla verekeskus teeb doonoriteni jõudmiseks suvetuuri

PM Tervis
Copy
Verekeskus ootab annetama.
Verekeskus ootab annetama. Foto: Shutterstock

Sel suvel käib Regionaalhaigla verekeskus Eesti linnades tuuril nimega «Kingi tund oma suvest ja päästa elusid!». Tuur saab alguse 29. ja 30. juunil Rakvere Kultuurikeskuses. Vereloovutusele on oodatud kõik doonorid, kelle südamesoov on aidata päästa elusid.

Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Ave Lellep selgitab, et tänavune aasta on ka verekeskusele koroonast tingituna tavapärasest keerulisemaks kujunenud, mistõttu on oluline iga doonori panus. «Verekeskusele on suvi alati tavapärasest suurem väljakutse, sest just siis esineb rohkem traumasid, mil patsiendid vereülekannet vajavad,» ütles Lellep, lisades, et iga doonori panus võib osutuda elupäästvaks. Vereloovutajatele loositakse välja mitmeid auhindu.

29.-30. juunil on verekeskuse suvetuur Rakvere Kultuurikeskuses, 20.-21. juulil Haapsalus, 27.-28. juulil Eesti südames Paides, 5.-6. augustil Raplas ja 12.-13. augustil Keilas. Doonoriks sobib terve, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud, vähemalt 50 kilogrami kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat. Kahe vereloovutuse vahe on minimaalselt 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva. Täiendavat infot leiab verekeskuse kodulehelt, kus saab vereloovutusele ka aja broneerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles