Hiljuti avastatud katkujuhtumid panid Hiina valitsuse tegutsema

PM Tervis
Copy
Päikeseloojang Mongoolia mägimaadel, mille külastamist hakatakse piirama sarnaselt Hiinaga seoses närilistelt inimesele kanduva katku epideemia vältimiseks.
Päikeseloojang Mongoolia mägimaadel, mille külastamist hakatakse piirama sarnaselt Hiinaga seoses närilistelt inimesele kanduva katku epideemia vältimiseks. Foto: Shutterstock

Hiljuti avastati Sise-Mongoolias paar närilistega kokkupuutest alguse saanud katkujuhtumit, milles Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ei näinud midagi erilist. Hiina hakkas aga tegutsema ja sulgeb turistide seas populaarseid alasid, vahendab CNN.

Paar päeva tagasi Pekingist loodes asuvas Bayannuris avastatud haigusjuhtude puhul on leidnud kinnitust, et tegemist on närilistelt inimesele edasi kanduva muhkkatkuga. Nakatuda võib nii loomade liha süües kui ka nende karvkattes elavate kirpude hammustuste kaudu.

Kuigi WHO peab katku nakkushaiguseks, mis on alati inimeste keskel olnud ja ei näe põhjust paanikaks, otsustas Hiina valitsus pöörata haigusjuhtumitele kõrgendatud tähelepanu. Esimese konkreetse sammuna haiguse leviku takistamisel suleti alates tänasest viis turistide seas populaarseimat roheala. «Nakkusjuhtumite leiualadele sisenemine ja piirkonnas viibimine on kõikidele rangelt keelatud,» vahendab Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles