Koroonaviirus tõstab hoogsalt pead: Hongkongis rekordarv nakatunuid

PM Tervis
Copy
Hongkongi liider Carrie Lam (pildil keskel) pressikonverentsil teatamas uute epideemiavastaste meetmete kasutusele võtmisest pärast Covid-19 juhtumite rekordit 19. juulil 2020.a.
Hongkongi liider Carrie Lam (pildil keskel) pressikonverentsil teatamas uute epideemiavastaste meetmete kasutusele võtmisest pärast Covid-19 juhtumite rekordit 19. juulil 2020.a. Foto: Li Gang/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hongkongi valitsusjuht Carrie Lami sõnul registreeriti täna rekordarv koroonaviirusega nakatunuid ühe päeva jooksul. Tegemist on suurima nakatunute arvuga alates pandeemia algusest, vahendab BBC.

Pärast kiirete ja rangete meetmete kehtestamist viirusnakkuse leviku tõkestamiseks aasta alguses oli Hongkongis olnud suhteliselt vähe koroonaviiruse juhtumeid. Viimasel ajal on aga juhtumid märgatavalt sagenenud, viimase kahe nädala jooksul on teatatud enam kui 500 uuest nakatumisest.

19. juuli pressikonverentsil kinnitas Hongkongi liider Carrie Lam, et territooriumil tuvastatud 100 uut nakkusjuhtumit ühe päeva jooksul annab põhjuse uute piirangute kehtestamiseks. Ta nimetas olukorda väga kriitiliseks ning ütles, et ei ole ühtki märki olukorra kontrolli alla saamisest. 

Riigiametnikud, kelle töö ei toimu eesliinil, peavad töötamist jätkama kodust ja hakatakse tegema ka rohkem koroonateste. Liider Lam lubas, et päevas tehakse 10 000 testi ja tegi avalikes siseruumides näomaskide kandmise kohustuslikuks. Maskiga näo katmine oli eelnevalt juba kohustuslik ühistranspordis viibides. 

Kohalike terviseametnike andmetel oli täna uusi juhtumeid 108, neist 83 juhtu avastati kohalikel elanikel ja 25 riiki saabunutel. Äsjane piirangute taastamise ja laiendamise teade saabus mõni päev pärast seda, kui Hongkongi Disneyland sulges uuesti uksed vähem kui kuu aega pärast taasavamist, kuna valitsus taastas sotsiaalse distantseerimise meetmed.

Eelmisel nädalal nakkuspuhangu hoogustudes sulgesid ametivõimud kohalikud baarid, spordisaalid ja klubid; restoranid pidid uksed sulgema kell 18.00. Tänasest pikendatakse kõiki territooriumil kehtivaid eriolukorra piiranguid ja kehtib maski kandmise kohustus ühistranspordis ning avalikes siseruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles