Kaheksa põhjust, miks kõhugaasid ebameeldivalt haiseda võivad

PM Tervis
Copy
Gastroenteroloog Patricia Raymondi sõnul on «vaiksed tapjad» need kõige kangemad lõhnad, mis tekivad bakterite hapnemisest käärsooles.
Gastroenteroloog Patricia Raymondi sõnul on «vaiksed tapjad» need kõige kangemad lõhnad, mis tekivad bakterite hapnemisest käärsooles. Foto: Shutterstock

Keskmine inimene väljutab kõhutuult 14 korda päevas koguses pool kuni kaks liitrit. 99 protsenti sellest on lõhnatu. Samas tekitavad vänge lõhnaga gaasid küsimusi, millest sellised jube hais, vahendab Healthline.

Gastroenteroloog Patricia Raymondi sõnul on «vaiksed tapjad» need kõige kangemad lõhnad, mis tekivad bakterite hapnemisest käärsooles. Vänge lõhn on ilmselt tingitud millestki sissesöödust ja mitte tingimata halb asi. Tegu on lõppude lõpuks normaalse seedimise kõrvalnähuga. Üldiselt näitab see, et inimene on söönud toitvaid, kiudaineterikkaid ja taimseid toite. Vahel võib lõhn aga olla tõsisema terviseprobleemi näitaja, mis nõuab arstile pöördumist

Soolebakterid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles