PILDID JA VIDEO ⟩ Käteta sündinud naine saab uskumatult hästi iseseisvalt hakkama: isegi varvastega tšello mängimise ja pulkadega söömisega

PM Tervis
Copy

20-aastane Atlantas elav Inga Petry ei kanna käeproteese, kuna ta saab igapäevaste ülesannetega nendetagi hakkama, sealhulgas varvaste abil pulkadega söömise ning meikimisega. Inga sündis Novosibirskis Siberis ilma ülemiste jäsemeteta. Kui tüdruk oli 2,5-aastane, adopteerisid ta ameeriklased Daniel ja Jennifer Petry. Ta ei tea oma bioloogilistest vanematest midagi peale selle, et Venemaal oleks tema puudega elu raske olnud.

Armastava pere toel hakkas ta oma jalgu osavalt kasutama. Õgusteadust õppiv Inga kasutab oma jalgu kirjutamiseks ja trükkimiseks, söömiseks ja ka toidu valmistamiseks. «Mul on palju suurepäraseid sõpru ja imeline poiss-sõber, kes aitavad mind, kui asjad keeruliseks muutuvad,» räägib Inga, «Mulle on antud proteesid ning olin nende eest tänulik, kuid need ei tööta minu jaoks. Olen nendeta väga hästi hakkama saanud.»

Inga näitab videotes osavat jalgade kasutust koolutades ripsmeid ja kandes neile ripsmetušši - seda kõike varvastega. Ta haaraks enda sõnul parem elust varvastega kinni kui nutaks seepärast, et tal käsi pole. Inga muusikaõpetajast ema õpetas teda isegi tšellot mängima. «Minu vanemad õpetasid mulle, et vabandusi pole olemas,» ütles Inga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles