Äikesetormi lähenedes on märgatud hüppelist EMOsse pöördumise kasvu

PM Tervis
Copy
Inglismaal Surrey ja Londoni lähistel vaikus enne tormi 12. augustil 2020. Troopilise kuumalaine mõjul on õhutemperatuur tõusnud 34 kraadini; ilmateenistuse teatel toob see kaasa tugevad äikesetormid ja vihmasaju. Olukord on raskeim taluda hingamisteede probleemidega inimestele.
Inglismaal Surrey ja Londoni lähistel vaikus enne tormi 12. augustil 2020. Troopilise kuumalaine mõjul on õhutemperatuur tõusnud 34 kraadini; ilmateenistuse teatel toob see kaasa tugevad äikesetormid ja vihmasaju. Olukord on raskeim taluda hingamisteede probleemidega inimestele. Foto: Alex Lentati/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Erakorralise meditsiini osakonda (EMO) pöördujate statistikas tuleb esile spetsiifiliste kaebustega inimeste arvu hüppeline kasv seoses lähenevate äikeseliste ja sajuste ilmadega. Nimelt suureneb sel ajal just hingamisteede probleemide tõttu traumapunkti pöördujate hulk. Teadlased on leidnud sellele fenomenile selgituse, vahendab MedicalXpress.

Oregoni ülikooli, Harvardi meditsiinikooli ja Illinoisi ülikooli teadlased uurisid äikesetormile ja tugevatele vihmasadudele eelnevatel päevadel traumapunkti pöördujate kaebuseid ning võrdlesid neid varasemate teadustööde tähelepanekutega. Uue uuringuga jälgiti EMOsse pöördunud üle 65-aastaste ja hingamiselundkonna probleemidega patsientide kaebuseid aastatel 1999–2012 ning kõrvutati neid atmosfääri seisundiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles