Harku valla vanast kinnipidamiskeskusest tehti sotsiaalkeskus

PM Tervis
Copy

Harkus Aia tänaval avas kolmapäeval uksed sotsiaalkeskus, kus pakutakse päevakeskuse ja kogukonnas elamise teenust. Avamistseremoonial ütlesid tervistussõnad sotsiaalminister Tanel Kiik, Harku vallavolikogu esimees Vytautas Martinonis ja Harku vallavanem Erik Sandla.

«Harku vald on viimastel aastatel pööranud erilist tähelepanu sotsiaalvaldkonnale – koostöös erasektoriga rajati Harku valda esimene eakate hooldekodu, Tabasalus valmis uus tervisekeskus ning täna avame pidulikult Harku sotsiaalkeskuse uksed, mis loob täiendavad võimalused erivajadustega inimestele,» ütles Harku vallavanem Erk Sandla.

Päevakeskus korraldab päevahoiuteenust täisealistele puuetega inimestele, kellel on osaline või puuduv töövõime ning kelle tervislik seisund lubab osaleda tegevustes ilma pideva järelevalve, hoolduse ja põetuseta.

Sotsiaalkeskus osutab ka kogukonnas elamise teenust – see on mõeldud psüühikahäirega täisealisele, kes tuleb toime enda eest hoolitsemisega, suudab osaleda majapidamistöödes, kuid vajab pidevat juhendamist ja toetust ning elamiseks eluruumi. Vajadusel osutatakse nõustamisteenust erivajadusega peredele ja teistele sihtrühmadele.

Riik andis endise politsei- ja piirivalveameti kinnipidamiskeskuse hoone Harku vallale tasuta üle 2019. aastal ning vald kohandas selle sotsiaalkeskuse vajadustele vastavaks. Kokku investeeriti keskusesse ligi 127 000 eurot ning seal saab tööd 14 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles