Google plaanib lisada reisiotsingutele koroonaviirusega seotud olulist teavet

PM Tervis
Copy
Googlest hotellide, lendude või tegevuste kohta infot otsides ilmub antud sihtkoha puhul teade, kui konkreetse paiga puhul kehtivad reisinõuanded või piirangud.
Googlest hotellide, lendude või tegevuste kohta infot otsides ilmub antud sihtkoha puhul teade, kui konkreetse paiga puhul kehtivad reisinõuanded või piirangud. Foto: MARK LENNIHAN/AP/Scanpix

Google teatas, et plaanib lisada oma reisiotsingute tulemustele järgnevatel päevadel uut sisu. Kohtade avanedes otsivad inimesed rohkem paiku, kuhu puhkusele minna. Kuna koroonaviiruse mõju sihtkohtadele varieerub, on oluline teada hiljutiseimat reisiteavet. 

Googlest hotellide, lendude või tegevuste kohta infot otsides ilmub teade, kui konkreetse paiga puhul kehtivad reisinõuanded või piirangud. Hiljuti lisati Google Mapsi teave ka koroonaviiruse kontrollpunktidest ja piirangutest, et inimene saaks oma teekonnal sellega arvestada. Piirangute ja soovituste muutudes lisatakse sel nädalal teavet konkreetsete sihtkohtade kohta. 

Näha on teave avatud hotellide protsendist ühes saadavusega ning riigis või linnas toimivatest lendudest. See info tugineb eelneva nädala lendude ning hotellide andmetele, mille allikateks on Google Flights ja Google Hotels.

Külastades lehte google.com/travel ning vajutades plaanitud reisile või otsides hotelle ja tegevusi näeb hotellide ja lendude saadavuse trendijooni. Lisaks pakutakse linke kohalikele ressurssidele, mille hulgas on ka koroonajuhtumite arv.

Koroonaviirusest tingitud ebakindluse tõttu on inimesed reisiplaane tehes huvitatud paindlikkusest. Paljud hotellid ja renditavad puhkusekohad pakuvad nüüd tasuta tühistamise võimalust, et anda reisijatele rohkem kindlust. Selleks võib otsingus panna peale filtri, mis näitab ainult tasuta tühistamisega kohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles