Teadlastel õnnestus piimašokolaadile kohvipuru ja muid toidujääke lisades seda tervislikumaks muuta

PM Tervis
Copy
Teadlaste loodud šokolaade mekkisid ka professionaalsed maitsjad.
Teadlaste loodud šokolaade mekkisid ka professionaalsed maitsjad. Foto: Shutterstock

Ameerika Keemiaühingul käib parajasti mitmepäevane veebikonverents, kus tehakse enam kui 6000 põnevat teadusettekannet. Muuhulgas antakse teada, et ülemaailmset lemmikut, piimašokolaadi, saab kombineerida maapähklinahkade ja teist tüüpi jääkidega, et selle antioksüdandilisi omadusi parandada. Seni on tume šokolaad olnud kõrge fenoolsete ühendite sisaldusega, mis võib anda antioksüdantidest tulenevat kasu tervisele, kuid see on ka kõvem, mõrkjam šokolaad.

«Selle projekti idee sai alguse erinevate põllumajandusjääkide bioaktiivsuse uurimisest, eriti maapähklinahkadest,» selgitab projekti peamine uurija doktor Lisa Dean, «Meie algne eesmärk oli eraldada fenoolid nahkadest ning leida viis, kuidas neid toiduga segada.»

Maapähklinahad on antioksüdandilise bioaktiivsuse kullaauk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles