Koroonaviiruse kardetud võime sai kinnitust: registreeriti esimene korduvinfektsioon (2)

PM Tervis
Copy
33-aastane mees, kes oli põdenud kevadel COVID-19, andis Hispaania reisilt naastes Hongkongi lennuväljal positiivse koroonaproovi. Maskiga mees Hongkongis 30. juulil 2020, kui koroonaviirusega nakatumine on tõusuteel. Pilt on illustratiivne.
33-aastane mees, kes oli põdenud kevadel COVID-19, andis Hispaania reisilt naastes Hongkongi lennuväljal positiivse koroonaproovi. Maskiga mees Hongkongis 30. juulil 2020, kui koroonaviirusega nakatumine on tõusuteel. Pilt on illustratiivne. Foto: May James/zumapress.com/scanpix

Enam kui neli kuud pärast esimest Covid-19 haigestumist diagnoositi patsiendil uuesti koroonaviirusinfektsioon. 33-aastane mees, kes oli taastumas aasta alguses põetud haigusest, andis taas positiivse koroonaproovi, vahendab New York Times.

Hongkongi teadlaste sõnul oli mees käinud Hispaanias puhkamas ning sealt naastes andis lennujaamas tehtud koroonatest positiivse tulemuse. Varasemalt terve mees põdes COVID-19 esimest korda neli ja pool kuud tagasi. Esimesel korral olid tal kerged sümptomid, sel korral ei andnud nakatumine endast muul moel märku kui positiivse testitulemusega. 

Arstid on varemgi teatanud eeldatavatest uuesti nakatumise juhtumitest, kuid see on esimene, mis on saanud kinnituse teaduslike katsete abil. Viiruse genoomi sekveneerimisega tuvastati patsiendil sama tüvega viirus, mis levis sel suvel Euroopas. Analüüsitulemused tõestavad, et patsiendi teise nakatumise põhjustas hiljuti omandatud uus viirus, mitte pikaajaline viiruse varjatud levik organismis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles