Teadlased järjestasid sümptomid, et aidata eristada koroonaviirust gripist (2)

PM Tervis
Copy
Uuringutulemuste kohaselt on uue koroonaviirusega nakatumise järgselt haigestudes enim levinud järgmine haigustunnuste järjekord: palavik, köha ja lihasvalu, iiveldus või oksendamine, kõhulahtisus.
Uuringutulemuste kohaselt on uue koroonaviirusega nakatumise järgselt haigestudes enim levinud järgmine haigustunnuste järjekord: palavik, köha ja lihasvalu, iiveldus või oksendamine, kõhulahtisus. Foto: Shutterstock

Uue koroonaviirusega nakatumise järel ilmnevad haigustunnused on väga sarnased paljude levinud haiguste, sealhulgas hooajalise gripiga. Kuna gripihooaeg on lähenemas, võib paljudel tekkida küsimus – kas köha või palavikku põhjustab gripp või uue koroonaviiruse põhjustatud Covid-19. Uue uuringuga tuvastati enimlevinud järjestus, millega avalduvad Covid-19-ga kaasnevad sümptomid, vahendab Healthline.

Lõuna-California ülikooli (USC) teadlased suutsid uurimistööga välja selgitada, et COVID-19 sümptomid avalduvad sageli kindlas järjekorras. See avastus võib aidata koroonaviirusega nakatunul end teistest varem isoleerida, pöörduda arsti poole ja saada ravi, mis võib patsiendi haiguse kulgu märkimisväärselt parandada.

Levinuim sümptomite järjestus, mis näitas esimesena palaviku tekkimist, toetab ka kevadest alates kasutusel olnud kehatemperatuuri määramise õigsust COVID-19 skriinimismeetodina.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles