Õhtune suurem söömine on seotud kehvema toitumise kvaliteediga

PM Tervis
Copy
Kogu valimis moodustas õtusöök keskmiselt 40 protsenti päevasest energiatarbimisest.
Kogu valimis moodustas õtusöök keskmiselt 40 protsenti päevasest energiatarbimisest. Foto: Stefan Vladimirov/Unsplash

Sel nädalal esitletakse ülekaalulisuse konverentsil ECOICO 2020 huvitavat 1200 Suurbritannia elanikul tehtud uuringut, milles leiti, et õhtusöögile võrreldes teiste söögikordadega suurema osakaalu andmine on seotud toitumise madalama kvaliteediga.

Viimastel kümnenditel on kasvanud huvi selle vastu, kuidas mõjutab toidu tarbimine ainevahetust ja teisi füsioloogilisi protsesse. Näljatunne järgib jäika igapäevast mustrit ning on intensiivseim päeva hilisemas pooles. See nähtus võib mõjutada nii meie söödava toidu tüüpi kui ka kogust, kirjutab Euroopa rasvumise ühing MedicalXpressis.

Judith Baird, Põhja-Iirimaa Ulsteri ülikooli toidu- ja tervisealase toitumisinnovatsiooni keskusest (NICHE) ja kolleegid soovisid teada saada, kuidas on seotud energia tarbimine õhtul päeval söödud kalorite hulgaga ning toitumise kvaliteediga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles